Ture

ne smijete propustiti

Dragi gosti, kao profesionalni vodič, licenciran za vođenja na srpskom, hrvatskom i bosanskom jeziku, sa zadovoljstvom vam mogu ponuditi nekoliko jedinstvenih tura po Beču i Austriji.

1/ Beč na prvi pogled – Razgled grada – 3 sata

Upoznajte Beč vozeći se bulevarom Ringstrasse – Opera, Parlament, Rathaus, Burgteatar, Univerzitet, Urania, Maria Theresia Platz, Hofburg, a zatim lagano do kuće Hundertwasser, dvorca Belvedere, čuvenog Pratera i Dunava, Uno city-a i Dunavskog tornja… U nastavku tokom pešačkog dela uživajte u lepoti Heldenplatz-a, Kohlmarkt-a, Graben-a, Stephansplatz-a…

2/ Istorijsko srce Beča – Pešačka tura -2 sata

Laganim korakom hodajte kaldrmom kojom su prolazili Betoven i Mocart. Pogledajte izbliza bečku operu, dvorac Hofburg, Kohlmarkt, Graben, Stephansplatz, katedralu Svetog Stefana, Kärtnerstrasse, Anker sat…

3/ Dvorac Schönbrunn – 3 sata

Posetimo zajedno prostorije u kojima je Marija Antoaneta obećana Luju XVI i gde je carica Sisi maštala o romantičnim trenucima sa svojim suprugom Franzom Jozefom. Otkrijte zašto carica Marija Tereza nikada nije krunisana za caricu! (Grand, Imperial ili Highlight tura) Prošetajmo se zajedno parkom u kome se nalazi najstariji zoološki vrt u Evropi i gde je Marija Tereza smišljala nove strategije za očuvanje svojih teritorija.

4/ Kunsthistorisches Museum*

– muzej, gde vas mogu upoznati sa Rubensom, Rembrantom, Ticijanom, Karavadjom, Belotom, Rafaelom i ostalim vrhunskim umetnicima

5/ Galerija Belvedere*

– čeka nas slikarstvo bidermajera i secesije sa nadaleko čuvenim “Poljupcem” Gustava Klimta

6/ Riznica u Hofburgu*

– pogledajte koje su krune krasile glave habsburških monarha, čime su se kitile austrijske carice i kako su izgledali skupoceni relikvijari.

7/ Leopold muzej*

– sa najvećom kolekcijom poznatog ekspresioniste Egona Šilea

*maksimalno se može uklopiti 2 muzeja za 3 sata

8/ Beč – grad muzike

– najvažnija mesta koja su vezana za Mozarta, Hajdna, Betovena, porodicu Štraus…

9/ Jugendstil u Beču

– najvažnija dela umetnika sa kraja 19-og i sa početka 20-og veka

10/ …I sve ostale teme po želji gostiju

1/ Bečke šume 1

– Heiligenkreuz, najpoznatiji manastir iz perioda srednjevekovne porodice Babenberg, zatim Baden, živopisna carska banja na obroncima Bečkih šuma i Mayerling, mesto tragičnog samoubistva predstolonaslednika Rudolfa.

2/ Bečke šume 2

– Klosteneuburg, manastir u kome se čuva kruna nadvojvodstva Austrije, Kalenberg, uzvišenje odakle je krenula odlucujuča bitka za Beč 1683. godine i Leopoldsberg, gde se nalazi kapela svetog Leopolda.

1/ Wachau tura

– Melk, Dürnstein i Krems upoznajte sa mnom legende o srednjevekovnim vladarima,posetimo manastir Melk i probajte vina i cuvenu kajsijevaču iz dunavske doline Wachau.

2/ Waldviertel tura

– Grafenegg, Altenburg i Rosenburg – tri dvorca sa bajkovitim istorijom

3/ Salzburg

– da li želite da saznate kako su nastale Mocart kugle? Zasto je Mocartova sestra napustila karijeru pijanistkinje? Kako izgleda najlepši mali grad u Evropi? Pođimo na celodnevno druženje do Salzburga i upoznajmo deo Austrije koji daje prednost pivnicama u odnasu na vinarije.

Mraković Biljana
Licensed Austria Guide
Pielachgasse 3
1200 Wien
+ 43 (0) 699 111 93 93 1

info@vasvodic.com

Turistički vodič Beč